بلاگ

چای شکلاتی

چای شکلاتی

در مورد طعم چای که متناسب با مذاق های افراد مختلف می باشد در کل به سه قسم تقسیم می شود:

اول چای ملایم

دوم چای تلخ

سوم چای شکلاتی

چای ملایم: به چایی گفته می شود که تلخ نیست و مزه و طعم عادی دارد و متناسب با مزاج بیشتر افراد می باشد.

چای تلخ: نیز طرفداران زیادی دارد همانطور که از اسم آن پیداست تلخ می باشد.

ولی چای شکلاتی مزه ای مابین چای تلخ و چای شیرین دارد. به چای شکلاتی چای سوخته نیز می گویند.  روش تهیه این چای به این صورت می باشد که  دمای قانونی چای شکلاتی برای خشک کردن از دمای قانونی چای شیرین نیز بیشتر است. اگر در دستگاه خشک‌کن چای شیرین با دمای ۹۲ درجه خشک می شود چای شکلاتی با دمای ۱۰۴ درجه خشک میشود و در این صورت مزه ای بین چای شیرین و چای تلخ پیدا می کند.

موضوع:

پلاس

از قدیم الایام مردم کشاورز و چای کاران علاقه به فراوری محصولات خود داشتند. تمامی این  فرآیند اعم از پلاس کردن، مالش دادن و خشک کردن را به صورت کاملا دستی انجام می‌دادند و چون این کار به شکل دستی انجام می شد این فرایند به طول می انجامید و با زحمت بسیار فراوان همراه بود و به همین خاطر نمی توانستند حجم زیادی از برگ سبز خود را فراوری کنند ولی مهندسین ما با روی این مبحث تحقیقات فراوانی انجام دادند و فرآوری چای به روش دستی را به دستگاه های به روز آن هم در مقیاس خانگی و کارگاهی سپردند و با ساخت دستگاه هایی که همان کار دست را انجام  میدهند، به سرعت بخشیدن این موضوع کمک شایانی کردند. حالا مردم چای کار چندین سال است که می توانند با دستگاه های فرآوری برگ سبز به چای خشک حجم بسیار زیادتری و با زحمت به مراتب کمتری این کار را به پایان برسانند و از سود و مزایای نقدی فروش چای نیز بهره مند شوند. البته بهتر است مواد اولیه‌ای که وارد دستگاه می شود برگ سبز با کیفیت و دست چین باشد که با توجه به زحمت فراوان در ازای برداشت برگ سبز با این کیفیت به مراتب چای های خشک به عمل آمده از این دستگاه ها نیز قیمت بیشتری پیدا خواهد کرد. تجربه چندین ساله ما اثبات کرده است ست که خروجی این دستگاه ها که همان چای خشک و سیاه با کیفیت می باشد با همان کیفیت چای دستی مقایسه می شود و مشتریان زیادی نیز به خود جذب کرده است.

  • مهمترین مرحله چایسازی مرحله پلاس میباشد. تفاوت چای کارگاهی سنتی با روش کارخانه‌ای در مدت زمان پلاس می‌باشد که در روش کارخانه ای این مدت زمان زیر۱۲ ساعت است. اما در روش سنتی پلاس بیش از ۱۸ ساعت میباشد. در این مدت زمان حتماً باید چای از لحاظ فیزیکی پلاسیده شود سپس پلاس شیمیایی درون برگ صورت می‌گیرد و پلاس شیمیایی بعد از ۱۸ ساعت رخ میدهد.
  • پلاس شیمیایی ۶ ساعت بعد ازمشاهده پلاس فیزیکی رخ میدهد و بوی چای از بوی خامی و علف به بوی گل یا بویی شبیه به سیب تغییر میکند، که نشانگر پلاس قانونی میباشد.
  •  در روزهای گرم سال چای درون زنبیل تفت(گرم) میگیرد. بعد از خالی کردن به مدت سه ساعت به چای باد سرد داده می‌شود سپس از باد گرم استفاده میکنیم.
  •  معیار پلاس غنچه و برگ های بالایی است که در صورت برداشت چای بیش از دو برگ و یک غنچه بعد از پلاسیده شدن برگهای بالایی کار چای سازی را می توان شروع کرد.
  •  برای رسیدن به طعم و مزه عالی در چای، پلاس سنگین همیشه به پلاس سبک ارجحیت دارد. بهترین پلاس پلاس ۶۰ درصد است یعنی هر ۱۰۰ کیلو برگ سبز بعد از پلاس به ۶۰ کیلو برگ سبز تبدیل می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *